Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین – اکرم شعبانی؛ مس که اغلب در بازارهای جهانی به دلیل همبستگی با چرخه اقتصادی «دکتر مس» خوانده می‌شود، می‌تواند به عنوان تجارت بزرگ سال 2020 وارد دوره جدیدی در سال آینده شود. تحلیل‌گران بر این باورند که افزایش تقاضای جهانی انتظار صعود برای تجارت این فلز را رقم زده است.

معدن‌کاران طلا به دلیل انتظارات ایجاد شده ناشی از کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در ایالات متحده که همزمان با افزایش تنش ژئوپولتیکی میان چین و آمریکا بوده است، در سال 2019 میزان فروش بالایی رقم زدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این وجود نگرانی در مورد کاهش تقاضای جهانی در نتیجه تهدیدات تجاری، مساله‌ای است که معدن‌کاران فلزات پایه را در سال جدید تحت تاثیر قرار می‌دهد.

به گفته کریستوفر لافمینا تحلیل‌گر گروه بانکی و سرمایه‌گذاری جفریز این مساله ممکن است به دلیل بهبود تقاضا در سال آینده در موقعیتی متضاد قرار گیرد. وی در یادداشتی به مشتریان خود در این باره توضیح داده است: موجودی کم مس، موقعیت‌های بالای کوتاه مدت، محدود بودن ذخایر و تقاضای بهتر شرایط خاصی را برای تقویت فلز مس فراهم می‌کند. 

در این خوش‌بینی لافمینا، جفری کوری تحلیل‌گر گلدمن سکس Goldman Sachs هم عقیده و بر این باور است که مس در سال 2020 و بر مبنای رشد شدید خارج از مرزهای چین ایجاد یک منحنی خواهد کرد. مورگان استنلی، بانک آمریکا و سیتی بانک هم در این باره نظرات مثبت و انتظارات رو به رشدی برای مس و بهبود اقتصاد جهانی پیش بینی کرده‌اند.

(نمودار بالا نشان دهنده بالا رفتن احتمالی قیمت مس و تاثیر آن بر فلزات پایه در سال 2020 است)

تاریخ بیانگر آن است که شرکت‌های معدنی فلزات پایه اغلب پس از ثبت عملکرد بهتر فلزات گرانبها گرفتار سهام طلا شده‌اند. شاخص جهانی فلزات پایه جهانی Equal Weight Global Base Metals Index در سال 2016 از شاخص جهانی طلا عملکرد بهتری داشته است اما در نهایت در پایان سال 2017 اتفاقی مشابه روی داده و سهام طلا بار دیگر مورد توجه قرار گرفته است. اگر نظر تحلیل‌گران در مورد چشم انداز مس در سال 2020 درست باشد، این امکان وجود دارد که در سال جاری هم روند مشابهی برقرار شود.

این همان نکته‌ای است که تحلیل‌گران در رابطه با انتظارات سال 2020 درباره گروه معادن و فلزات مطرح می‌کنند:

گروه بانکی و سرمایه‌گذاری جفریز

لافمینا از گروه جفریز در این باره می‌نویسد: این گروه بیشترین صعود را در سال 2020 در معاملات مس خواهد داشت، چرا که منابع فعلی نمی‌توانند «حتی یک بهبود متوسط چرخه تقاضا» را برآورده کنند. انتظار می‌رود شرکت‌های مک موران Freeport-McMoRan Inc.، فرست کوانتوم First Quantum Minerals Ltd. و گلنکور بیشترین بهره را از بهبود قیمت مس ببرند. در این میان فریپورت و فرست کوانتوم بهترین گزینه‌ها هستند. همچنین انتظار می‌رود معدن‌کاران سنگ آهن خام مانند آنگلو امریکن، وله و ریوتینتو بالاترین سطح عملکرد را داشته باشند به نظر می‌رسد روند صعودی قیمت‌ها ادامه داشته باشد و در آینده‌ای نزدیک به بیش از 100 دلار در هر تن برسد. این بنگاه «حداقل صعود» را در طلا خواهد داشت.

گلدمن سکس

به گفته این تیم کالایی «مس دارای بالاترین چشم انداز صعودی» برای سال 2020 است. تقاضای مس در چین به ویژه با «عملکرد ضعیف در بخش‌های شبکه، املاک و حمل و نقل» محدود شده و این تقاضا احتمالا تا سال 2020 تغییر خواهد یافت. «انتظار می‌رود یک رشد قوی کامل در دو سال آینده، ادامه روند مثبت در این بخش باشد که از آگوست سال جاری آغاز شده است» و سرمایه گذاری شبکه‌ای به لطف محرک زیرساخت‌های دولتی احتمالا در سه ماهه نخست 2020 به رقم خوبی دست یابد. در همین حال، «پرونده استراتژیک برای طلا» همچنان به قوت خود باقی است.

سیتی

بیشترین میزان صعود در سال 2020 در آلومینا، مس و زغالسنگ کک خواهد بود آن هم در حالی که بیشترین نزول در روی و سنگ آهن اتفاق خواهد افتاد. اینطور به نظر می‌رسد که کامودیتی‌ها از رشد نسبتا بالاتری در جهان بهره‌مند خواهند شد و بیشترین تاثیر در این رشد از سمت بازارهای نوظهور خواهد بود. تیم کامودیتی‌ها به طور متوسط در میان مدت بر روی طلا شاهد صعود خواهد بود. تحلیل‌گر حقوق صاحبان سهام بانک، با بالا بردن سهام شرکت تک ریسورسز Teck Resources Ltd. شرایط بهتری برای خرید و ارزیابی بهتر چشم انداز زغالسنگ کک رقم زده است.

مورگان استنلی

تیم کامودیتی بانک منتظر افزایش متوسط تقاضا در سال 2020 است که از «بهبود چرخه کوتاه» تا پایان سال ناشی می‌شود. این مساله در بخش معدن آمریکای شمالی نقشی سازنده خواهد داشت و به خصوص در مساله مس مورد توجه قرار می‌گیرد. به نظر می‌رسد فریپورت و تک ریسورس بیشترین تمایل را به صعود مس خواهند داشت. تیم کامودیتی در دو کالای آلومینیوم و آلومینا عملکرد نزولی خواهد داشت و در نهایت تحلیل‌گران حقوق صاحبان سهام در سال 2020 همچنان روند صعودی برای آلکوآ Alcoa Corp. پیش بینی می‌کنند. این تیم همچنین انتظار دارد قیمت زغالسنگ به بیش از قیمت فعلی برسد چرا که تقاضای پیشین بازار چین اکنون در بازارهای دیگر وارد می‌شود. رده‌های برتر کامودیتی‌ها به مس و کبالت تعلق دارد در حالی که سنگ آهن و لیتیوم و روی در پایین‌ترین رده‌ها قرار می‌گیرند.

بانک آمریکا

انتظار می‌رود چرخه مواد اولیه در سال 2020 از چرخه راه اندازی مجدد موجودی بالقوه بهره ببرد، سیاست‌های سهل گیرانه‌تر و معامله تجاری موقت چین، می‌تواند یک تورم جذاب ایجاد کند. به نظر می‌رسد که مس و نیکل در سال 2020 با افزایش قیمت مواجه می‌شوند در حالی که چشم انداز طلا و فلزات گرانبها با احتیاط بیشتری ادامه مسیر می‌دهد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سنگ آهن زغال سنگ قیمت مس فلز مس تولید مس کامودیتی فلزات گرانبها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۵۴۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ستاره لهستانی بارسلونا: توپ طلای ۲۰۲۰ حق من بود و الان هم آن را می پذیرم

 ستاره لهستانی تیم فوتبال بارسلونا هنوز بابت نبردن ارزشمندترین جایزه انفرادی دنیای فوتبال از مسئولان اهدا کننده آن دلخور است.

به گزارش تسنیم، در تازه‌ترین بخش منتشر شده از مصاحبه روبرت لواندوفسکی با نشریه بیلد آلمان، ستاره لهستانی درباره ناکامی‌اش برای بردن توپ طلای فرانس فوتبال و بهترین‌های حال حاضر فوتبال جهان صحبت کرد.

لواندوفسکی جزو آن دسته از ستاره‌های صاحب‌نام دنیای فوتبال است که با وجود بردن همه جام‌های ممکن در رده باشگاهی و جوایز فردی مانند بهترین بازیکن یوفا و بازیکن فیفا، هنوز موفق به کسب توپ طلای فرانس فوتبال نشده است. البته تفاوتی که لواندوفسکی با دیگر مدعیان ناکام در کسب توپ طلا دارد این است که همه چیز برای رسیدن این جایزه به او در سال 2020 آماده بود (سالی که بایرن مونیخ همه جام‌های داخلی، قاره‌ای و بین‌المللی) را برد اما شیوع ویروس کرونا، مانع از برگزاری مراسم اهدای توپ طلا شد و به این ترتیب دست او از این جایزه ارزشمند کوتاه ماند. 2020 اما تنها سالی نبود که لواندوفسکی لایق بردن توپ طلا شناخته شد، هرچند او ادعایی روی توپ‌های طلای آن سال‌ها ندارد.

لواندوفسکی به نشریه بیلد گفت: توپ طلای 2021؟ آن که متعلق به لیونل مسی است، اما من شایعاتی شنیده‌ام مبنی بر اینکه قرار است یک جایزه گذشته‌نگر هم برای سال 2020 در نظر گرفته شود. سال 2020 برای من سالی خارق‌العاده بود، چرا که در بالاترین سطح از دوران بازیگری‌ام قرار داشتم و ما در بایرن مونیخ همه چیز را بردیم. بگذارید اینطور بگویم. احساس می‌کنم که توپ طلای آن سال حق من است و اگر توپ طلای آن را چهار سال بعد هم دریافت کنم، احساس نخواهم کرد که به من توهین شده است. دریافت این جایزه افتخاری بزرگ است و من با کمال میل آن را می‌پذیرم.

ستاره لهستانی بارسلونا در ادامه نظر خود را درباره بهترین بازیکنان حال حاضر فوتبال جهان بیان کرد و دو ستاره پاری‌سن‌ژرمن و رئال مادرید را لایق این عنوان دانست. لواندوفسکی افزود: معرفی بهترین‌های فوتبال جهان در سال جاری سخت است، چون ما هنوز جام ملت‌ها را در پیش داریم و بازی‌های حساس مراحل پایانی لیگ قهرمانان هم مانده است. با این وجود اگر معیار آن چیزی باشد که از ابتدا فصل تا الان دیده‌ام، به نظر من کیلیان امباپه و جود بلینگام بهترین‌ بازیکنان حال حاضر جهان هستند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: رستگاری بارسلونا در دقیقه ۹۷؛ ژاوی مچ بنیتس را خواباند رابرت لواندوفسکی با 49 گل زده به چهل و نهمین گلزن برتر تاریخ بارسلونا بدل شد

دیگر خبرها

  • پس از عملیات «وعده صادق» نگاه دنیا به ایران تغییر کرد
  • الماس‌هایی که دو ساعته تولید می‌شوند؛ دستاورد کیمیاگران مدرن چیست؟
  • ستاره لهستانی بارسلونا: توپ طلای ۲۰۲۰ حق من بود و الان هم آن را می پذیرم
  • لواندوفسکی: توپ طلای ۲۰۲۰ حق من بود و الان هم آن را می‌پذیرم
  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • مساعدت بنگاه‌های معدنی برای توسعه و تجهیز اردوگاه‌های دانش‌آموزی جوادیه و شهید باهنر
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • راهنمای خرید انواع بوته گرافیتی و شمش روی
  • قنادزاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است