Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-30@01:46:56 GMT

خطر اتمام ذخایر مس ظرف 3 سال آینده

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۰۶۳۴۶

خطر اتمام ذخایر مس ظرف 3 سال آینده

به گزارش اتاق خبر، به نقل از اتاق ایران، در شرایطی که روند بازگشایی اقتصاد جهانی شتاب بیشتری گرفته و تقاضا برای مس به‌سرعت در حال افزایش است، خطر اتمام ذخایر جهانی مس بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.

بر اساس یادداشتی که اخیراً از سوی استراتژیست‌های حوزه کالاهای خام در شرکت خدمات مالی و بانکداری «بانک آو آمریکا» منتشر شده است، موجودی انبارهای مس جهان اکنون به پایین‌ترین میزان خود در 15 سال اخیر رسیده و برای تنها 3.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

3 هفته (23 روز) می‌تواند پاسخگوی تقاضای جهانی باشد. آنها پیش‌بینی می‌کنند که کمبود عرضه مس در بازارهای جهانی طی ماه‌های آتی و همچنین در سال آینده میلادی بر اثر افت میانگین موجودی انبارهای مس تشدید خواهد شد و در نتیجه، احتمال افزایش قیمت این فلز اساسی تا 13 هزار دلار در هر تن وجود خواهد داشت.

استراتژیست‌های حوزه کالاهای خام در بانک آو آمریکا، در ادامه این یادداشت هشدار داده‌اند: «شرایط بنیادی بازار مس بسیار نگران‌کننده است. در حالی که اقتصاد جهانی در حال بازگشایی و رشد است، اگر عرضه ضایعات مس افزایش نیابد و کمبودهای بازار را جبران نکند، ذخایر کنونی مس تا سال 2024 به اتمام خواهد رسید.»

از ابتدای سال جاری میلادی قیمت مس در بازارهای جهانی با توجه به افزایش تقاضا برای آن،‌ روندی صعودی را پیموده است. مس در صنایع مختلف از جمله صنعت وسایل نقلیه برقی –که بازارشان با توجه به تلاش‌های جهانی برای حرکت به سمت اقتصاد سبز هرروز بیش از پیش رونق می‌یابد- مورد استفاده قرار می‌گیرد. مارکو پاپیک، استراتژیست ارشد شرکت سرمایه‌گذاری کلاک‌تاور، رقابت در عرصه وسایل نقلیه برقی را به مسابقه فضایی تشبیه می‌کند. وی می‌گوید: «این روزها همه به‌سرعت در حال دویدن به سمت نسل جدید وسایل نقلیه برقی هستند. در این میان، مس در هرجایی موردنیاز است؛ زیرا جریان برق را هدایت می‌کند.»

هفته گذشته قیمت مس در معاملات آتی بورس کالای نیویورک برای اولین بار از فوریه 2011 به 4.53 دلار در هر پوند (10 هزار دلار در هر تن) رسید. استراتژیست‌های بانک آو آمریکا معتقدند که در صورت افزایش نیافتن استفاده از ضایعات مس در کارخانه‌های ذوب و تصفیه مس که بر اساس پیش‌بینی آنها می‌تواند به اتمام ذخایر جهانی مس ظرف سه سال آینده منجر شود، قیمت جهانی مس ممکن است حتی به بیش از 20 هزار دلار در هر تن برسد.

از طرفی طرح توسعه زیرساخت‌های آمریکا که از سوی جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا مطرح شده است –که البته برای اجرایی شدن نیازمند موافقت کنگره است- می‌تواند مصرف مس و فولاد را در آمریکا به میزان قابل‌توجهی افزایش دهد. علاوه بر این، به گفته مارکو پاپیک از شرکت سرمایه‌گذاری کلاک‌تاور، نرخ رشد انتظاری اقتصاد آمریکا در سال جاری میلادی که رقمی چشمگیر (6.4 درصد بر اساس پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول) است، بدین معناست که چین امسال تنها متقاضی بزرگ مس در جهان نخواهد بود. وی تأکید می‌کند: «تقاضای مس دیگر مانند سال‌های گذشته صرفاً به رشد چین گره نخورده است. وقتی صحبت از رشد جهانی مطرح باشد، چین دیگر تنها بازیگر بازار نیست.»

مارکو پاپیک پیش‌بینی می‌کند که نگرانی‌های کنونی درباره افت شدید موجودی انبارهای مس باعث افزایش سرمایه‌گذاری در استخراج معادن جدید خواهد شد. وی می‌گوید: «از سال 2011 همواره شاهد افت شدید سرمایه‌گذاری در معادن مس بوده‌ایم. ما باید برای افزایش عرضه سرمایه‌گذاری کنیم. آفریقا یکی از مناطقی است که منابع مس سرشاری دارد. ممکن است در سال‌های آتی شاهد تنش‌های ژئوپلیتیکی بر سر دستیابی به فلزات مورد نیاز برای انقلاب سبز از جمله نیکل و کبالت باشیم. از طرفی علی‌رغم اینکه آمریکا از منابع مس کافی برای تأمین نیاز خود برخوردار است، اما واردات مس برایش ارزان‌تر تمام می‌شود.»

در عین حال، استراتژیست‌های بانک آو آمریکا تأکید می‌کنند که اگرچه مس نقش مهمی در تلاش‌های جهانی برای کاهش اشاعه گازهای گلخانه‌ای ایفا می‌کند، اما این فلز به‌طور کلی سهم نسبتاً کمی از اقتصاد جهانی را به خود اختصاص داده است. آنها در یادداشت اخیر خود نیز یادآور شده‌اند: «از نقطه‌نظر کلان امکان تشدید سهمیه‌بندی مس در آینده وجود دارد، اما این لزوماً به معنای متوقف شدن روند رشد اقتصاد جهانی نخواهد بود.»

   

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: مس بانک آو آمریکا بانک آو آمریکا سرمایه گذاری اقتصاد جهانی پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۰۶۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ |برنت ۸۹ دلار و ۵۰ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریایی شمال امروز با ۴۹ سنت معادل ۰.۵۵ درصد افزایش به ۸۹ دلار و ۵۰ سنت رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، تنش‌های خاورمیانه قیمت نفت را افزایش داده، اما بالا رفتن ارزش دلار و نرخ تورم در آمریکا احتمال کاهش زود هنگام نرخ بهره را پایین آورده و مانع بالا رفتن بیش از حد قیمت نفت شده است.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریایی شمال امروز با 49 سنت معادل 0.55 درصد افزایش به 89 دلار و 50 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 28 سنت معادل 0.34 درصد افزایش، 83 دلار و 85 سنت معامله می‌شود.
نگرانی در مورد عرضه نفت در ادامه تنش‌های خاورمیانه از قیمت آن حمایت می‌کند.
بنجامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت هرگونه حکمی از سوی دیوان کیفری بین المللی که در حال تحقیق در مورد حمله هفتم اکتبر حماس به رژیم صهیونیستی و حمله این رژیم به غزه است، هیچ تاثیری بر اقدامات این رژیم ندارد اما می‌تواند عواقب خطرناکی داشته باشد.

ابراز امیدواری وزیر نفت برای آغاز صادرات گاز به پاکستانجهش واردات نفت چین از روسیه

رژیم صهیونیستی حمله به رفح را در روز پنج شنبه و علی رغم هشدار متحدانش در مورد تلفات بالا در این منطقه آغاز کرد.
تحلیلگران عقیده دارند این عوامل ژئوپلیتیکی تاثیر تورم بالا را خنثی کرده و از قیمت نفت حمایت می‌کند.
اطلاعات اقتصادی آمریکا که در روز گذشته منتشر شد نشان داد تورم در این کشور در 12 ماه منتهی به ماه مارس، 2.7 درصد افزایش داشته که بالاتر از هدف بانک مرکزی این کشور است.
انتظار می‌رود  فدرال رزرو آمریکا نرخ بهره را در اجلاس خود در هفته آینده ثابت نگه دارد.
این اطلاعات اقتصادی نشان می‌دهد نباید به این زودی‌ها منتظر پایین آمدن نرخ بهره بود.
در این بین، ارزش دلار به بالاترین رقم در برابر ین طی 34 سال گذشته رسیده که یکی از دلایل آن بالا رفتن نرخ تورم بوده است.
از طرف دیگر، هیثم القیس، دبیرکل اوپک گفت پایان نفت به این زودی‌ها فرا نمی‌رسد. سرعت تقاضا برای انرژی تا حدی است که انرژی‌های جایگزین نمی‌توانند جای نفت را بگیرند. بنابراین تمرکز باید بر کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای باشد نه استفاده از نفت.
انتهای پیام/51

دیگر خبرها

  • کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند
  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا
  • اتمام تملک پروژه باغ مزار مشاهیر قم تا یک ماه آینده
  • تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی ایران در ۱۰ سال آینده
  • اتمام پروژه دوخطه قزوین-زنجان تا یک سال آینده به شرط تزریق نقدینگی
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی متفاوت ایران در 10 سال آینده
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ |برنت ۸۹ دلار و ۵۰ سنت شد
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟