Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-30@03:29:24 GMT

تلاطم در بازار جهانی مس

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۹۴۵۱۸

تلاطم در بازار جهانی مس

بازار جهانی مس از سوی دوعامل تحت فشار قرار گرفته است؛ وقوع اعتصابات کارگری در بزرگترین تولیدکنندگان و کاهش عیار معادن در آمریکای لاتین به دغدغه ناظران این بازار روبه رشد تبدیل شده است.     به گزارش پول نیوز، به نقل از ایسنا بازار جهانی مس روز‌های پرنوسانی را طی می‌کند. با وجود بهبود نسبی قیمت‌ها در هفته‌های اخیر و آینده پر امید مس،  اما ممکن است برخی مشکلات کوتاه مدت و بلندمدت به ویژه از سوی بازیگران عمده آمریکای لاتین، توازن بازار را بر هم بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تارنمای «Business Line» نوشت تولید جهانی مس در سال ۲۰۲۱  حدود ۷.۸ درصد افزایش پیدا می‌کند. تحقیقات موسسه FSCRIR نشان می‌دهد که چشم انداز جهانی مس آینده روشنی دارد؛ روند افزایش قیمت و تقاضای مس موجب می‌شوند پروژه‌های جدیدی که امسال به اجرا در می‌آیند به صرفه و سودآور باشند.

اگرچه رکودی بر بازار جهانی مس سایه افکنده بود، اما قیمت جهانی مس امسال تاکنون حدود ۲۱ درصد رشد داشته است. در چند روز گذشته هم در بورس فلزات لندن هر تن مس با قیمت نقدی به فراتر از ۹۵۰۰ دلار معامله شد.  

طبق بررسی بازار، کشور‌های استرالیا و کانادا شاهد بیشترین پروژه‌های جدید هستند و پس از آن‌ها ایالات متحده،  شیلی و پرو قرار دارند.



دو مانع جدی؛ عیار معادن و اعتصابات 

با اینحال شیلی و پرو از جذاب‌ترین بازار‌های تولید مس هستند. چین نقش مهمی را در بازار مس جهان به ویژه سطح تولید در پرو بازی می‌کند. شرکت‌های چینی ۱۷.۲ درصد از کل سرمایه گذاری در این کشور را برای دهه آینده در دست دارد. با اینحال وقوع ناآرامی‌ها در معادن مس و وقوع اعتصابات ممکن است بر میزان تولید این فلز تاثیر منفی داشته باشد و بازار را تحت تاثیر قرار دهد.

شیلی در سال‌های اخیر سرمایه گذاری‌های قابل توجهی را در تولید مس کاتد انجام داده است و به نظر می‌رسد در چند سال آینده بازدهی این سرمایه گذاری‌ها آغاز می‌شود. طبق بررسی «FSCRIR» مهمترین تهدیدی که کشور‌های آمریکای لاتین را با خطر روبرو می‌کند کاهش عیار سنگ معدن در بلندمدت است.  

گذشته از این موضوع برخی تحلیل‌ها از چالش فوری کاهش تولید شرکت‌های بزرگ آمریکای لاتین به دلیل اعتصابات کارگری حکایت دارد. شبکه خبری «بلومبرگ» در گزارشی نوشت عرضه جهانی مس به علت اعتصاب کارگران به خطر افتاده است، زیرا ۹۹.۵ درصد از اعضای اتحادیه کارگری اسکوندیدا (Escondida) به اعتصاب رای دادند.

کارگران این شرکت که بزرگترین معدن جهان را در اختیار دارد پیشنهاد نهایی مالک «بی اچ پی گروپ» (BHP Group) را با اکثریت قاطع رد کردند و به همین دلیل ممکن است بخش عرضه جهانی مس دچار مشکلات جدی شود.

به اعتقاد تحلیلگران بازار، پتانسیل ایجاد اختلال معدنی که در سال بیشتر از ۱.۲ میلیون تن مس تولید می‌کند در بازار زیاد است و می‌تواند باعث افزایش قیمت‌ها شود. اگرچه در یکی دو هفته اخیر قیمت مس تاحدود ۵ درصد افزایش داشته است، اما اعتصاب حداقل ۵ روزه کارگران هم می‌تواند دردسر ساز شود. گفتنی است که در سال ۲۰۱۷ اعتصاب کارگران معدن مس در شیلی ۴۴ روز طول کشید.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار جهانی مس مس تلاطم در بازار جهانی تلاطم در بازار آمریکای لاتین جهانی مس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۹۴۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است

آرش محبی‌نژاد اظهار کرد: از گذشته تا کنون تجارب قیمت‌گذاری دستوری در حوزه‌های مختلف نشان می‌دهد که این سیاست در هیچ دوره‌ای جواب نداده است. نه فقط برای خودرو بلکه برای شیر و ماست و لبنیات و لوازم خانگی نیز موضوع نرخ‌گذاری یک سیاست شکست خورده بوده و من تعجب می‌کنم چرا این سیاست درباره خودرو و دیگر کالاها که هزینه‌های ساخت مشخصی دارند ادامه پیدا می‌کند.
وی افزود: معتقدم تعیین قیمت ناشی از عدم تمرکز در سیاست‌گذاری صنعت خودرو است. صنعت خودرو متولی مشخصی ندارد که برای آن ریل‌گذاری کند، نقشه راه توسعه این صنعت را تدوین کند و در اجرا دخالت نداشته باشد. سیاست‌گذار فقط باید نظارت و هدایت کند و اجرا را به شرکت‌های خودروساز بسپارد.
محبی‌نژاد بیان کرد: قیمت کارخانه بعضا ۸۰ درصد پایین‌تر از قیمت بازار است اما بسیاری از افراد به دلایل مختلف مثل نداشتن گواهی‌نامه یا داشتن پلاک فعال از ثبت نام منع شده‌اند. در حالی که ممکن است فردی گواهی‌نامه نداشته باشد و بخواهد از راننده استفاده کند. با حذف این افراد حق مصرف‌کننده ضایع می شود. از آن طرف رانتی به عنوان یارانه سیاه در جامعه توزیع می‌کنیم که کم هم نیست.
وی تصریح کرد: تا زمانی که مساله قیمت‌گذاری دستوری حل نشود مشکلات صنعت خودرو حل نخواهد شد. فقط هر روز بر تعداد کسانی که از کیفیت و قیمت ناراضی هستند افزوده می‌شود.
دبیر انجمن صنایع همگن قطعه‌سازان، ضرر دیگر ناشی از قیمت‌گذاری را متوجه سهامداران بورس دانست و گفت: علاوه بر ضرر خودروسازان و مصرف کنندگان خودرو، مردمی هم که در بورس سرمایه‌گذاری تا در تولید مولد نقش داشته باشند ضرر می‌کتند؛ زیرا وقتی سهام خودروسازان می‌ریزد سهامداران بی‌تقصیر شرکتهای بورسی نیز متضرر می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه مطالبات معوق قطعه‌سازان سر به فلک کشیده است گفت: میانگین زمان مطالبات معوق قطعه‌سازان به بیش از 150 روز رسیده است. قطعه‌سازی که بتواند 120 روزه مطالباتش را بگیرد سراغ نداریم. خودروساز هم  پول ندارد و به شیوه‌های مختلف نقدینگی‌اش از دست می‌رود. در نهایت محصول این شیوه سیاست‌گذاری صنعت خودرو خسران است و بس.

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • بیت کوین به ۶۳ هزار و ۸۲۲ دلار رسید
  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه/ پیش‌بینی قیمت‌های فردا
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • شوک شدید به بازار طلا / زیان سکه‌بازان سنگین شد
  • ریزش ۱۰۰ دلاری طلای جهانی